Vocne sadnice

Vocni rasadnik Dren

Kompletan asortiman – vocne sadnice po povoljnim cenama u nasem rasadniku mozete videti ispod. Trenutno imamo u ponudi preko 130 sorti sadnica voca i radimo na tome da povecamo izbor za sve nase potencijalne kupce. Najlakse se mozete snaci ako koristite polje za pretragu (Search) ukucate ime sadnice i automatski ce Vam prikazati imamo li u rasadniku zeljenu sortu.

Vocne sadnice – Asortiman

VOCNE SADNICEPodlogaOpis
VOCNE SADNICEPodlogaOpis
Sadnice Jabuke
Sadnice jabuke JonagoldM-9 ; M-26 ; MM106Bujna je sorta pa treba koristiti slabo bujne podloge, triploidna je. Pripada grupi mezotoničnom tipu rastenja sa širokom uglom grananja. Umereno osetljiva prema bolestima. Plod je vrlo krupan, loptasto izdužen. Pokožica je debela i sjajna, osnovna boja ploda je svetlo žuta a dopunska prugasto crvenilo pokriva 30 – 50 % površine ploda.
Sadnice jabuke AjdaredM-9 ; M-26 ; MM106Slabo bujna, diploidna sorta. Osetljiva je sorta prema pepelnici i eviniji a relativno otporna prema venturiji. Dobar je oprašivač. Rano prorodi, obilno rađa, ne javlja se alternativnost. Plod je krupan, loptasto kolačastog oblika, pokožica prilično glatka, bledozelena većim delom prekrivena jarkim crvenilom.
Sadnice jabuke Greni SmitM-9 ; M-26 ; MM106Bujna je diploidna sorta. Zona rađanja se brzo premešta ka periferiji krune. Srednje otporna sorta prema bolestima.
Plod:
Plod je loptast do zarubljeno kupast velike specifične mase. Pokožica je debela, cvrsta, zelena sa krupnim beličastim lenticelama.
Sadnice jabuke MerlozM-9 ; M-26 ; MM106Bujna je diploidna sorta, grane rastu pod umereno oštrim uglom. Otporna je prema pepelnici, venturiji i erviniji. Plod je krupan izduženo končast. Pokožica je debela, elastična, zelenožuta a dopunsko crvenilo je intenzivno na sunčanoj strani. Preporučuje se na slabo bujnim podlogama.
Sadnice jabuke MutsuM-9 ; M-26 ; MM106Stablo je vrlo bujno, Osetljiva je prema zimskim mrazevima, venturiji, erviniji a dosta otporna na pepelnicu. Plod je krupan do vrlo krupan, dobro se čuva, manje smežurava i brašnjavi.
Sadnice jabuke PrimaM-9 ; M-26 ; MM106Cveta srednje rano. Pogodan je za gustu sadnju na podlogama slabe bujnosti. Plod je srednje krupan. Meso ploda je žućkasto, dosta čvrsto, sočno. Rađa veoma dobro, ali je sklon alternativnosti.
Sadnice jabuke GlosterM-9 ; M-26 ; MM106Diploidan je i bujan. Dosta je otporan prema mrazevima i prouzrokovaču pepelnice, a osetljiv prema poruzrokovaču čađave krastavosti. Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno-kupast i blago rebrast. Rađa veoma dobro.
Sadnice jabuke Zlatni delišesM-9 ; M-26 ; MM106Diploidna je sorta, u početku velike bujnosti. Prorodi rano i obilno radja. Sadnice u rastilu vrlo brzo obrazuju prevremene grančice. Odlične rezultate postiže na podlogama slabe bujnosti i srednje bujnosti. Plod je srednje krupan do krupan, zarubljeno kupast, simetričan. Pokožica je tanka, glatka, svetlozelena do zeleno žuta. Sorta je sklona mutiranju: Goldspur, klon B, Rajnders
Sadnice jabuke KožaraM-9 ; M-26 ; MM106Triploidna je i srednje bujna do bujna sorta. Rano cveta i osetljiva je prema mrazevima, suši i vetru. Plod je krupan do vrlo krupan. Naziva se kožarom. Rađa veoma dobro. Oprašivači su joj: Gloster i Jonatan. Slabo je bujna sorta jabuka.
Sadnice jabuke BudimkaM-9 ; M-26 ; MM106Cveta srednje pozno. Bujna je i dugovečna. Otporna je prema zimskim i poznim mrazevima. Plod je srednje krupan. Meso ploda je beličasto, čvrsto, slatko do blago nakiselo. Rađa veoma dobro.
Sadnice jabuke Red čifM-9 ; M-26 ; MM106Slabije bujna sorta jabuka. Umereno osetljiva sorta prema bolestima. Ima veliku rodnost i redovno rađa. Karakteristika ploda jabuke red čif je vrlo iždužen plod, jednake pokrivenosti atraktivnom crvenom bojom. Osetljivo na čađavu krastavost.
Sadnice jabuke Pink lejdiM-9 ; M-26 ; MM106Veoma je kasnog vremena zrenja. Nastala je ukrštanjem Zlatnog Delišesa i Ledi Vilijamsa. Plod je duguljastog oblika. Na većem delu površine ploda razvijeno je roze rumenilo, a osnovna boja ploda je žuta. Jako kasna sorta jabuka. Srednje otporna je na bolesti.
Sadnice jabuke Zlatni delišes klon "B"M-9 ; M-26 ; MM106Po osobinama je najsličnija sorti jabuka zlatni delišes, samo što je rodnija i ima veoma malo rđaste prevlake na plodu. Rađa redovno i obilno. Kvaliteni plodovi pogodni za čuvanje.
Sadnice Kruske
Sadnice kruske Abate fetelDunja MA, BA29Srednje bujna, u početku umerena rezidba a kasnije kratka, osrednji prinosi, manji broj plodova po stablu. Vrlo krupan, oko 250g, izduženo kruškast. Može se čuvati 4-5 meseci.
Sadnice kruske Junska LepoticaDunja MA, BA29Nešto veće bujnosti od junskog zlata, dobre rodnosti. Nema dobar afinitet sa dunjom. Izdužen, oko 70g, osrednjeg kvaliteta, slatko nakiseo, atraktivnijeg izgleda. Slabije rodnosti od junskog zlata.
Sadnice kruske ButiraDunja MA, BA29Cveta srednje rano. Srednje je bujna. Rano prorodi. Plod je krupan. Pokožica je glatka, nežna, zelenkasto-žuta a sa sunčane strane ružičasta. Može se čuvati 4-5 meseci
Sadnice kruske KaluđerkaDunja MA, BA29Cveta srednje rano. Srednje je bujna. Rano prorodi, a zatim rađa dobro i redovno. Plod je krupan. Pokožica je glatka, nežna, zelenkasto-žuta a sa sunčane strane ružičasta. Može se čuvati 4-5 meseci
Sadnice kruske KarmenDunja MA, BA29Stablo je izuzetno snažnog porasta, uspravnog habitusa i odlične produktivnosti. Odlikuje se izuzetno atraktivnim, aromatičnim plodovima intenzivno crvene boje na 20-30% površine, prosečne mase 190-200 g. Laka za gajenje i veoma adaptibilna. Može se čuvati preko dva meseca.
Sadnice kruske Santa MarijaDunja MA, BA29Stablo je u početku bujno, tada treba blaze rezati i to dugu rezidbu. Osetljiva na plamenjaču. Dobre rodnosti. Plod je srednje krupan do krupan, kožica je zelenkasto-žuta sa izraženim crvenilom na sunčanoj strani. Može da se čuva 14 dana.
Sadnice kruske ViljamovkaDunja MA, BA29Srednje bujnosti, zahteva kombinovanu rezidbu. Bolje uspeva u prohladnim područima. Osetljiva na plamenjaču. Plod je zvonasto-kruškolik, kožica je tanka, u početku svetlo zelena, dozrevanjem postaje žuta. Može se čuvati u hladnjači 4 do 5 meseci.
Sadnice kruske Julska ŠarenaDunja MA, BA29Slabije bujnosti (mora se redovno rezati i đubriti). Rano prorodi, i odlično rađa. Na dobrom zemljištu može na dunji, a na lošijim je bolje na sejancu. Plod je sitan, izduženo-kruškast, umereno sočan, slatkokiseo i blagog mirisa. Više joj odgovara kontinetalna klima nego mediteranska.
Sadnice kruske LubeničarkaDunja MA, BA29Drvo joj je srednje bujno. Kasno počinje da rađa. Kada prorodi redovno i obilno rađa. Kruna je okrugla. okožica je bledo zelena, a zrenjem ploda prelazi u crvenkastu boju. Daje obilne prinose na umereno vlažnom i oceditom zemljištu.
Sadnice Sljive
Sadnice sljive Čačanska ranaDžanarikaVoćne sadnice šljive Čačanska rana domaća je novija sorta. Plod je krupan, jajastog oblika, a boja ljubičastoplava. Meso je žute boje, slatkokiselog ukusa i ima krupnu košticu. Dobri oprašivači su Čačanska lepotica i Stenlej.
Sadnice sljive Čačanska lepoticaDžanarika Stablo je srednje bujno i sa odličnom arhitekturom krošnje. Osetljiva je na plamenjaču i rđu pa se mora redovno štititi. Masa ploda je 30-40 g. Ovalan oblik. Boja pokožice je tamnoplava sa obilnim pepeljkom, a dobija plavubojuznatno pre zrenja ploda. Dobro podnosi transport.
Sadnice sljive Čačanska najboljaDžanarikaIzrazito je bujna i samobesplodna, pa se gaji uz oprašivače. Plod je jako krupan (44 do 100 g), okruglasto jajast, intenzivnoplave boje, a boju dobija prepune zrelosti. Stona sorta, pogodna za zamrzavanje, svežu potrošnju i proizvodnju rakije.
Sadnice sljive Čačanska rodnaDžanarikaSlabije je bujnosti, pa je pogodna za gušću sadnju. Zahteva redovnu i oštru rezidbu da bi se dobili kvalitetni plodovi i izbeglo alternativno rađanje. Samoplodna. Masa ploda 26-30 g. Jastog oblika. Pokožica je plave boje sa obilnim pepeljkom. Meso ploda je žuto, sočno, odličnog kvaliteta. Veoma rodna sorta, pogodna za sušenje, preradu i svežu potrošnju.
Sadnice sljive RutgešteterDžanarikaStablo je srednje bujno. Samobespolodna. Relativno otporna na plmenjaču, moniliju i šarku. Masa ploda 30-35 g. Okruglastog oblika. Brazda deli plod na dve nejednake polovine. Pokožica je ljubičasto plava. Neujednačeno dozrevanje plodova. Traži topliju klimu, plodnija zemljišta.
Sadnice sljive StenlejDžanarikaStablo je srednje bujno. Rano prorodi i odlično rađa. Rađa uglavno na kratkim rodnim grančicama.
Sadnice sljive PrezidentDžanarikaStranooplodna je sorta. Oprašivači su joj Ruth gersteter,Stanley. Dobar je oprašivač drugim sortama. Zahteva veliku sumu inaktivnih temperatura pa se ne preporučuje za gajenje u toplijim krajevima. Rađa vrlo krupne plodove eliptičnog oblika, smeđe-ljubičaste boje i težine do čak 70 g. Ističe se velikom otpornošću prema niskim temperaturama i kasnim prolećnim mrazeva.
Sadnice sljive Kalifornijska plavaDžanarikaStvorena je u SAD iz spotanog sejanca breskolike šljive. Zri polovinom jula meseca. Stablo je srednje buno, rano prorodi i vrlo je rodna. Vrlo krupan plod (oko 50g), okruglast, ljubičasto-plave boje, sa peteljkom koji se lako skida. Opadanje plodova, slabija transpotabilnost, osetljivost na mrazeve i sušu.
Sadnice sljive Ruska DžanarikaDžanarikaSadnice šljive Ruska Džanarika spadaju u veoma rodnu sortu šljive. Otporna je na većinu bolesti i štetočine pa je dobra za ekološku proizvodnju. Plod je srednje krupan, okruglastog oblika, crvenkasto-plave boje sa umerenom peteljkom. Rano stupa na rod, redovno i obilno rađa. Otporna na mrazeve.
Sadnice Breskve
Sadnice breskve KardinalVinogradarska breskvaStablo je srednje bujno, umjerene do dobre rodnosti. Cvet je zvonast. Dosta je osetljiva prema poznim prolećnim mrazevima. Plod je srednje krupan, okruglastog oblika, veoma dobre obojenosti - dopunska tamnocrvena boja prekriva veći dio površine ploda.
Sadnice breskve DiksiredVinogradarska breskvaStablo je srednje bujno do bujno. Cvet je zvonast. Rodnost je dosta dobra, ali nije konstantna (znatne su oscilacije u pojedinim godinama). Plod je srednje krupan (oko 140g), okruglastog oblika.
Sadnice breskve RedhejvenVinogradarska breskvaStablo je srednje bujno. Cvet je zvonast. Rađa redovno i obilno, jedna je od najrodnijih sorti breskve. Relativno je otporna prema mrazevima i bolestima. Plod je srednje krupan do krupan (oko 160g), izduženo-okruglastog oblika.
Sadnice breskve KresthevenVinogradarska breskvaStablo je bujno. Cvet je zvonast. Dobre je do visoke i redovne rodnosti. Plod je krupan, pravilnog, okruglastog oblika. 60- 70%. Meso je žute boje , sa malo crvenila oko koštice, čvrsto, sočo, ne tamni posle sečenja.
Sadnice breskve SpringoldVinogradarska breskvaStablo je bujno. Cvet je ružolik. Dobre je i redovne rodnosti. Plod je sitan do srednje krupan (oko 100g), okruglastog oblika, sa neznatno izraženim vrhom. Boljeg je kvaliteta od springtajma. Treba je gajiti na toplijim položajima zbog ranijeg sazrevanja.
Sadnice breskve SpringtajmVinogradarska breskvaStablo je srednje bujno. Cvet je zvonast. Vrlo dobre je i redovne rodnosti. Plod je sitan do srednje krupan (oko 90-100g), izduženo okruglastog, često asimetričnog oblika, sa karakterističnim izraženim vrhom.
Sadnice Nektarine
Sadnice nektarine Caldezi 2000Vinogradarska breskvaNektarina, belo meso, glođuša je. Cveta rano. Visoke rodnosti. Plod ovalan, krupan do veoma krupan (200 -250 grama), prekriven 60-80% dopunskom bojom. Smatra se najboljom sortom nektarine izvrsnog kvaliteta.
Sadnice nektarine ArmkingVinogradarska breskvaStablo je bujno. Cvet je zvonast. Dobre je rodnosti u područjima bez jačih mrazeva. Plod je sitan (oko 90g), okruglasto izduženog oblika, sa jasno izraženim šavom. Osnovna boja pokožice je narandžastožuta, a dopunska intenzivno
crvena.Spada u sorte manjeg značaja. Preporučuje se za gajenje u mediteranskom području.
Sadnice nektarine Indi lejdiVinogradarska breskvaStablo je bujno. Cvet je zvonast. Dobre je rodnosti u područjima bez jačih mrazeva. Plod je sitan.
Sadnice Kajsije
Sadnice kajsije Novosadska rodnaDžanarikaVrlo je rodna sorta. Često prerodi pa dolazi do lomljenja grana, zbog čega rodnost treba regulisati rezidbom. Drvo je umereno bujno. Cveta kasno čime izbegava pozno prolećne mrazeve. Plod je srednje krupan do krupan, izduženo-okruglog oblika, malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje, sa rumenilom na 25-35% ploda.
Sadnice kajsije Krupna ranaDžanarikaStablo je srednje bujno do bujno. Formira široku, razvedenu krunu. Cveta srednje pozno. Vrlo je rodna sorta. Plod je krupan do vrlo krupan (50-80g), izduženo-okruglastog oblika, sužen prema vrhu.
Sadnice kajsije Mađarska ranaDžanarikaStablo je umerene bujnosti. Dobro podnosi zimske mrazeve a srednje je osetljiva na pozno prolećne i sušu. Otporna je na parazite. Plod je veoma krupan, izduženo jajast sa dubokom uzdužnom brazdom, mase oko 100-140g. potkožica slamasto-žuta, sa sunčane strane zlatnožuta i išarana crvenim pegama.
Sadnice kajsije Mađarska najboljaDžanarikaStablo je srednje bujno do bujno. Formira široku, razvedenu krunu. Cveta srednje pozno. Vrlo je rodna sorta. Plod je srednje krupan (oko 50g), okruglasto-ovalnog oblika, sužen pri vrhu. Vodeća sorta. Preporučuje se za gajenje zbog visoke rodnosti i odličnog kvaliteta ploda.
Sadnice kajsije Kečkemetska ružaDžanarikaStablo je bujno. Cveta srednje pozno. Rano prorodi, dosta redovno i obilno rađa. Relativno je otporna prema mrazevima i bolestima. Plod je srednje krupan (oko 40g), a kad prerodi ili u uslovima suše može biti i sitan. Oblik ploda je okruglast-ovalan, spljošten sa strane. Pokožica je narandžasto-žute osnovne boje. Koristi se uglavnom za preradu, naročito za sokove.
Sadnice kajsije RoksanaDžanarikaStablo je slabo do srednje bujno. Formira široku, razvedenu krunu, sa povijenim granama. Cveta kasno. Rađa obilno i dosta redovno. Plod je krupan do vrlo krupan (60-70g),okruglasto-ovalnog oblika, malo spljošten sa strane. Osnovna boja pokožice je narandžasta, a dopunska intenzivno crvena.
Sadnice kajsije Novosadska 4 ( NS-4 )DžanarikaStablo je slabo do srednje bujno, okruglog do izduženo-okruglog oblika, vrlo vitalno, rađa umereno i stabilno. Rodi pretežno na mešovitim rodnim grančicama. Plod je krupan do vrlo krupan, izduženo-okruglog oblika, narandžaste boje pokožice, sa obilnim crvenilom većeg dela ploda (25-40%), što ga čini veoma atraktivnim.
Sadnice kajsije Novosadska 6 ( NS-6 )DžanarikaNovosadska 6 (NS-6):Stablo je srednje bujno do bujno, kruna je okruglog do izduženo-okruglog oblika, vitalno i vrlo obilno rađa. Plod je srednje krupan do krupan, okruglog oblika i malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje pokožice sa obilnim crvenilom na sunčanoj strani (25-35%).
Sadnice Tresnje
Sadnice tresnje BurlatDivlja trešnja i ColtBujno stablo, šireg ugla granjanja. Dobri oprašivači su Van, Stela, Lionska rana. Plod krupan, srcast (6-7 grama). Pokožica je crvena, meso crveno, polu čvrsto i kvalitetno.
Sadnice tresnje HercDivlja trešnja i ColtRadja dobro i redovno. Dobar je oprasivac za ostale sorte. Sazreva polovinom juna. Plod je srednje krupnoće (7g), srcastog oblika, tamno crvene kozice, cvrstog i socnog mesa.
Sadnice tresnje SunburstDivlja trešnja i ColtSrednje bujno stablom, razgranata krošnja.Samoplodna, veoma rodna. Plod veoma krupan (10-12), bubrežastog oblika. Pokožica vinasto crvena. Meso crveno, srednje čvrsto.
Sadnice tresnje GermersdorfskaDivlja trešnja i ColtBujno stablo, uspranog porasta. Odlična rodnost (zavisi od vremenskih prilika u vreme cvetanja).
Sadnice tresnje HedelfingerovaDivlja trešnja i ColtDobro poznata, starija sorta koja još uvek zauzima visoko mesto u asortimanu trešnje koja se proizvode za svežu upotrebu. Dobro podnosi hladnoću, daje veoma obilan rod i tolerantna je prema pucanju plodova.
Sadnice tresnje Lionska ranaDivlja trešnja i Colt Bujno stablo, široke krune, grane su povijene. Rano prorodi i ima odličnu rodnost. Plod srednje krupan oko 5 grama. Plod je srcastog oblika, tamno crvene boje. Slatkog je ukusa i vrlo sočna.
Sadnice tresnje ReginaDivlja trešnja i ColtStablo je srednje bujno. Kruna je široko piramidalna. Rano prorodi i rađa redovno i obilno.Spada u najrodnije sorte. Plod je krupan, crvene boje, vrlo čvrstog mesa, otporan na pucanje.
Sadnice tresnje VanDivlja trešnja i ColtStablo je srednje bujno. Kruna je široko piramidalna. Rano prorodi i rađa redovno i obilno.Spada u najrodnije sorte. Plod je krupan (7 - 7,5 g ) , bubrežastog oblika, rubin do tamnocrvene boje. Meso je čvrsto, hrskavo, srednje sočno, slatko, aromatično, visoko kvalitetno.
Sadnice Visnje
Sadnice visnje ŠumadinkaMagriva, Divlja trešnjaStablo je slabo do srednje bujno. Formira okruglastu i razgranatu krunu sa povijenim granama. Pogodna je za gušću sadnju (4x3m). Relativno je otporna prema mrazu i suši. Samooplodna je. Plod je vrlo krupan (6-6,5g), okruglastog oblika, tamnocrvene boje.
Sadnice visnje OblačinskaSopstveni koren Stablo je slabe do srednje bujnosti. Pošto se razmožava izdancima, oblačinska višnja se ne kalemi, već se gaji na sopstvenom korenu. Vrlo rano prorodi (u drugoj godini po sadnji) i rađa radovno i obilno. Plod je sitan do srednje krupan (2,5-3,5g), okruglastog oblika, tamnocrvene boje.
Sadnice visnje Hajmanova konzervnaMagriva, Divlja trešnjaStablo je srednje bujno do bujno. Relativno je otporna prema mrazevima i suši. Samooplodna je, ali zbog kolebanja u stepenu samooplodnje pojedinih godina, bolje rađa ako se obezbede oprašivači. Plod je krupan (5-5,5g), okruglastog oblika, tamnocrvene boje. Peteljka je srednje duga i lako se odvaja od ploda pri trešenju.
Sadnice Dunje
Sadnice dunje LeskovačkaDunja MA, Dunja BA29Može da se čuva u običnim skladištima do januara. Delimično samooplodna, odlična za razne vidove prerade (sok, slatko, džem, rakija...). Plod je krupan (oko 300g), loptasto-jabučastog oblika, mirišljavi, limun-žute boje.
Sadnice dunje VranjskaDunja MA, Dunja BA29Sadnice ove dunje su veoma popularne zbog velikih prinosa i velike otpornosti na bolesti. Vranjska dunja sazreva prvom polovinom oktobra. Plodovi su krupni (500 – 600g), kruškastog oblika, zlatno žute boje. Meso je srednje čvrsto, slatko kiselo.
Sadnice dunje ŠampionDunja MA, Dunja BA29Samooplodna, vrlo rodna sorta, dobrog kvaliteta ploda, pogodna za sve vidove prerade. Može da se gaji i u ekološki manje povoljnim uslovima za dunju. Plod je vrlo krupan, prosečne mase oko 500g, kruškastog oblika, limunastožute boje.
Sadnice Musmule
Sadnice musmule DomacaDunja MA, Dunja BA29Stablo je srednje bujno, otporno na mraz i sušu pa se mogu gajiti i bez hemijske zaštite. Rano prorode i rađaju redovno i obilno. Vrlo krupan plod, okruglastog oblika. U vreme jestive zrelosti ukus je slatko-nakiseo.
Sadnice musmule RojalDunja MA, Dunja BA29Stablo je srednje bujno, redovno i obilno rađa. Plod je srednje do krupne veličine (50g), okruglastog oblika. Meso ploda je veoma prijatnog ukusa.
Sadnice Lesnika
Sadnice lesnika Tonda Gentile RomanaMečja leskaŽbun je srednje bujan. Cveta srednje kasno i približno homogeno. Otporna je prema leskinoj grinji. Vrlo je rodna sorta. Plod jesrednje krupan do krupan (2,5-3g), okruglastog oblika.
Sadnice lesnika Istarski okrugliMečja leskaSadnice lešnika istarski okrugli predstavljaju odomaćenu i izvrsno prilagođenu sortu klimatskim uslovima u našem podneblju. Cveta od kraja I do početka III meseca. Vrlo krupan plod, okruglastog oblika. U vreme jestive zrelosti ukus je slatko-nakiseo.
Sadnice lesnika Istarski dugiMečja leskaŽbun je srednje bujan. Cveta srednje rano. Samobesplodna sorta. Dobri oprašivači za nju su halskidžin i rimski lešnik. Plod j ekrupan (oko3g), ovalno-eliptičnog oblika. Kupula je znatno duža od ploda i čvrsto ga obavija, tako da zreli plodovi teško ispadaju.
Sadnice lesnika RimskiMečja leskaŽbun je srednje bujan do bujan. Stvara mnogo izdanaka, što je mana ove sorte. Cveta srednje kasno. Dobre je rodnosti. Plod je krupan (3-3,5g), okruglasto-pljosnatog oblika. Oblik i veličina ploda su dosta neujednačeni, a oblik je često nepravilan ,uglast, sa izraženim šavom.
Sadnice lesnika Halski DžinMečja leskaŽbun je bujan. Cveta kasno. Relativno je otporna prema mrazevima i lisnoj grinji.Osrednje je rodnosti. Plod je vrlo krupan (oko 3,5g), okruglasto kupastog oblika, pri osnovi je širok, a pri vrhu konusan.
Sadnice lesnika LudolfMečja leskaStablo je srednje bujno do bujno. Cveta srednje rano, a sazreva prilično kasno. Samooplodna je sorta. lod je krupan i okruglasto – trbušastog oblika, težine od 2,9 g do 3,2 g. Jezgro je prosečne veličine oko 1,5 grama.
Sadnice lesnika AvelinoMečja leskaStablo (žbun) je srednje bujno i ne razvija mnogo izdanaka. Samoo plodan je, cveta srednje kasno sa mnogo resa i veoma krupnim polenom. Rađa dobro. Plod je težak 3.4 gr., prosečno pri osnovi je širok a ka vrhu konusan. Iz omotača lako ispada.
Sadnice lesnika KosfordMečja leskaFormira dosta izdanaka. Osetljiva prema zimskim mrazevima. lod je sitan do srednje krupan (oko 2,5 g) izduženog oblika. Broj plodova u grupi je u proseku 1,2 . Radman jezgre oko 54%.
Sadnice Oraha
Sadnice oraha ŠejnovoJuglans regija Ima bujno stablo i širok ugao grananja. Vegetaciju počinje srednje rano (u I polovini IV),a završava srednje kasno. Plod je srednje krupan (oko 12g), ovalnog oblika. Ljuska je tanka, dosta glatka i lakolomljiva. Dobro je ispunjena jezgrom, tako da ima visok randman (oko 54%).
Sadnice oraha Gazenhajm 139Juglans regija Ima srednje bujno stablo. Odlikuje se kraćom vegetacijom i izraženom otpornošću prema niskim temperaturama. Relativno je otporna prema bolestima. Može se gajiti i van vinogradarske zone. Plod je srednje krupan (oko 12g), ovalnog oblika. Ljuska je tanka, dosta glatka i lakolomljiva.
Sadnice oraha Gazenhajm 251 Juglans regija Ima srednje bujno stablo. Odlikuje se kraćom vegetacijom i izraženom otpornošću prema niskim temperaturama. Relativno je otporna prema bolestima. Masa ploda je 13-14g, a randman oko 45%.
Sadnice oraha ŠampionJuglans regijaOrah Šampion ima srednje bujnu vegetaciju i vrlo je rodna sorta. Otporan je na bolesti. Sazreva vrlo rano. Odličan kvalitet. Masa ploda je oko 14 grama, jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja.
Sadnice oraha DomaćiJuglans regijaSrednje bujna sorta. Rano prorodi i uspeva na većini zemljišta i u različitim klimatskim uslovima. Daje solidan prinos. Plod je srednje krupan, meke je ljuske i svetlog jezgra. Popunjenost jezgra je (Radman) oko 55 %.
Sadnice Badema
Sadnice badema MarkoniVinogradarska breskvaBujna je. Cveta srednje kasno.
Oprasivači su: teksas i tuono. Prosečna masa jezgra je 1,68g, a popunjenost (randman) je 39%.
Sadnice badema FerragnesVinogradarska breskvaBujna je. Cveta srednje kasno. Oprasivači su: teksas i tuono. Prosečna masa jezgra je 1,68g, a popunjenost (randman) je 39%.
Sadnice crvene Ribizle
Sadnice crvene ribizle RolanRibes aureumSazreva oko polovine juna. Plod je srednje krupan. Pogodna za svežu upotrebu, kolače i preradu.
Sadnice crvene ribizle JuniferRibes aureumSazreva početkom juna. Samooplodna sorta, ali bolje rodi u prisustvu oprašivača. Plod je srednje krupan, kvalitetan. Kao i većina crvenih ribizli pogodna je prvenstveno za svežu upotrebu, kolače ali i za industrijsku preradu.
Sadnice crvene ribizle Junker von tetsRibes aureumSamooplodna sorta, ali bolje rodi u prisustvu oprašivača. Plod je srednje krupan, kvalitetan. Kao i većina crvenih ribizli pogodna je prvenstveno za svežu upotrebu, kolače ali i za industrijsku preradu.
Sadnice crne Ribizle
Sadnice crvene ribizle TritonRibes aureumPrilično je otporna na mrazeve i bolesti uključujući i pepelnicu i rđu. U vreme zrenja ima dugu sezonu. Bobice su srednje do jako krupne sa visikim sadržajem soka koji je odličnog ukusa. Odlična sorta. Dosta krupan plod, dugo održiv. Raznovrsna primena.
Sadnice crvene ribizle TitanijaRibes aureumPrilično je otporna na mrazeve i bolesti uključujući i pepelnicu i rđu. U vreme zrenja imaju dugu sezonu. Bobice su jako krupne sa visokim sadržajem soka sa odličnim ukusom.
Sadnice bele Ribizle
Sadnice bele ribizle Beli biser ( White Pearl )Ribes aureumStara belgijska sorta bele ribizle. Žbun je srednje bujan, uspravnog i raširenog habitusa. Ima veoma prozirne bobice beloružičaste boje koji rastu na krupnim grozdovima. Plodovi su veoma slatkog ukusa i arome čvrsti i sočni.
Sadnice Ogrozda
Sadnice ogrozda - Hinnonmaki gul - Zuti ogrozdPlod je srednje veličine, okruglastog do izduženog oblika, tamnije žute boje pokožice. Slatkog i aromatičnog ukusa. Sorta visoke produktivnosti. Pogodna je za svežu potrošnju ili za preradu.
Sadnice ogrozda - Hinnonmaki gron - Zeleni ogrozdPlod je srednje krupan, okruglastog do izduženog oblika, zelene boje pokožice. Sadrži 12,7% rastvorljive suve materije, dobrog i pretežno slatkog ukusa. Dobro i redovno rađa.
Sadnice ogrozda - CrveniSorta visoke produktivnosti. Plod je srednje krupan, okruglsatog do blago izduženog oblika, tamnocrvene boje. Ukus je blago kiselkast zbog nešto većeg sadržaja ukupnih kiselina. Može se upotrebljavat i u svežem stanju ili za preradu.
Sadnice Jošta
Sadnice jošta Josta je višegodišnji grm nastao ukrštanjem crne ribizle i ogrozda. Jošta lista i cveta rano, rađa obilno, a plod je grozdast, sa po 5-10 bobica. Okruglasto-ovalne bobice teške su oko 3 grama, a boja im je od tamnocrvene do crne. Ukus jošte je kiselkast i osvežavajući, može se jesti u svežem stanju.
Sadnice Maline
Sadnice maline MikerSopstveni korenIzrazite je snage rasta, stvara manji broj izdanaka u odnosu na sortu Vilamet, ali su isti znatno bujniji. Posebno se preporučuje kao sorta prikladna za ravničarske terene, kojoj najviše odgovaraju međuredna rastojanja 2,5 – 3m. Plod joj je krupan, oko 5,5 g, izrazito čvrst, prijatnog ukusa i arome. Plodovi se mogu koristiti i kao stono voće, a posebno kao izuzetno pogodna sirovina za zamrzavanje.
Sadnice maline VilametSopstveni korenpada u grupu srednje ranih sorata, sa početkom sazrijevanja plodova u drugoj polovini meseca juna. Srednje je snage rasta, ali pri intenzivnoj nezi može biti izrazito bujna, tako da formira veliki broj izdanaka koje treba proređivati. Plod joj je srednje krupan do krupan, prosečne mase 5 g, kupastog oblika, tamnocrvene boje, zadovoljavajuće čvrstoće. Prijatnog je ukusa i arome.
Sadnice Kupine
Sadnice kupine Čačanska bestrnaSopstveni korenSrednje rаno sаzrevа – berbа počinje u trećoj dekаdi julа i trаje do krаjа аvgustа mesecа. Vrlo je bujnog porаstа, formirа 4 do 5 jаkih izdаnаkа bez trnjа, koji su pri vrhu povijeni. Poseduje vrlo krupаn plod (oko 9g) izduženo-cilindričnog do zаrubljeno-kupаstog oblikа, sjаjno crne boje, slаtkаstog, аromаtičnog ukusа, vrlo kvаlitetаn i konzistentne, čvrste strukture.
Mini sadnice
Mini sadnice Breskve Bonanca Italijanska sorta krupnih, sočnih i zdravih, žuto crvenih plodova, žutog mesa. Sazreva sredinom jula. Može se koristiti i kao ukrasna biljka. Naraste do 80 cm visine. Sadi se na rastojanju od 1 m. Može se saditi i u veće saksije, koje ostaju napolju preko zime.
Mini sadnice Breskve NanaPatuljasta breskva nektarina (plodovi bez dlačica). Raste kao i 'Bonanca'. Plodovi su blistavo crveni i žutog mesa. Sazreva sredinom jula.
Mini sadnice Kruske Predivnog izgleda. Patuljastog rasta, do 1,5 m visine. Plodovi su srednje krupni, kruškastog oblika i čisto žute boje. Zri krajem avgusta. Gaji se u zemlji na rastojanju od oko 1 m ili u posudama veličine preko 35 cm. U slučaju pojavljivanja jačih bočnih grana treba ih skratiti na 10 cm dužine
Mini visnja sadniceSitnih i ukusno kiselkastih plodova, tamno crvene boje. Krošnja je veoma niska i kompaktna. U vreme zrenja deluje očaravaajuće i u manjim baštama.
Razmak prilikom sadnje oko 1,5 m.
Stubaste voćne sadnice
Stubaste vocne sadnice jabuka PolkaCrveno zeleni plodovi, srednje veličine. Zri sredinom septembra. Izuzetno je ukusna.
Stubaste vocne sadnice jabuka BoleroBlistavo zelenih plodova. Zri početkom septembra. Veoma je sočna.
Stubaste vocne sadnice jabuka VesnaSorta je nastala iz ukrštanja Idared x Wijcik. Kordunica je srednje bujna, široka i visokoprinosna. Plodovi su atraktivni, zelene osnovne boje sa tamnocrvenom dopunskom bojom na oko 70% površine ploda. Okruglo-spljoštenog su oblika i veoma krupni (220 g).
Stubaste vocne sadnice jabuka ĐerdanSorta je nastala iz ukrštanja Zlatni delišes x Wijcik. Kordunica je srednje bujna i visokoprinosna. Plodovi su raspoređeni duž čitave kordunice. Sorta đerdan ima vrlo atraktivne, ujednačene plodove žute boje, prosečne mase ploda oko 165 g, slatko–nakiselog ukusa.
Stubaste vocne sadnice kruška DekorVeoma atraktivna, stubastog rasta, crvenih plodova i crvenkastih listova.Zri krajem avgusta. Raste u visinu oko 2,5m, a sadi se na rastojanju 70-100cm.
Stubaste vocne sadnice kruška SafirRaste stubasto. Veoma je dekorativna. Plodovi su sočni, žute boje, preliveni blagim rumenilom. Zri krajem avgusta. Raste u visinu oko 2,5 m. Sadi se na rastojanju od 70-100 cm. Ako se sadi u posude, onda moraju biti bar 35 cm u prečniku.
Voćne sadnice Aronija NeroRaste uspravnije od ostalih sorti, a kao grm doseže visinu od 2 m i širinu od 2,5 m. Grane su guste i lepo razgranate, a rast mladica iz korena je vrlo jak. Cvetovi nisu samo bele boje, nego delomično i ružičasti, a grozdovi se sastoje od 10 do 20 pojedinačnih cvetova. Plodovi imaju promer od 12 mm, relativno su veliki, okrugli su i imaju ljubičastu do modro-crnu boju, čvrste voštane ovojke, a teški su 1,0 – 1,5 g. Ukus im je opor i slatkast. Sveži, tamnocrveni sok miriše po gorkom bademu, a meso ploda je čvrsto.
Vocne sadnice Brusnica PilgrimPilgirim je visokoprinosna sorta, plod je krupan, ovalan, tamnocrvene boje. Izdanci su umerene bujnosti.
U rod dolazi polovinom oktobra.
Vocne sadnice Godži - Lycium barbarum Nova egzotična grmolika biljka, poreklom sa Tibeta, ima plod prepunog vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim materijama. Godži (Lycium barbarum) je grm koji narasta od 1 do 3 metra u visinu. Cveta od juna do jula a plodovi zru od početka avgusta do septembra kada se beru ili se najčešće tresu da plodovi opadnu.
Vocne sadnice Kesten Castanea Sativa Kesten (Castanea), je rod listopadnog drveta iz familije bukvi (Fagaceae), koji raste u svim krajevima severne hemisfere. Oko ploda postoji spoljni bodljikavi omotač koji pukne kada je kesten zreo. List je duguljast i reckav. Plod je jestiv i ukusan, sadrži dosta skroba. Od njega se prave poslastice, kuvane, pečene ili sirove.
Voćne sadnice Borovnice Bobice su krupne, lepe svetlo-plave boje s malim ožiljkom peteljke. Meso je čvrsto i transportabilno, srednjeg kvaliteta, slatko-kiselkastog ukusa i prijatne arome.
Voćne sadnice borovnice CovilleBujan do jako bujan, rastresit, razgranat i širok, dostiže visinu i do 2 m. Bobice su vrlo krupne, okruglo-spljoštenog oblika, lepe svetlo-plave boje. Meso ploda je čvrsto, sočno, ugodno slatko - kiselog ukusa i vrlo aromatično. Ako se uberu pre potpune zrelosti kisele su i bez arome.
Voćne sadnice borovnice YerseyGrm je jako bujnog i razvedenog rasta. Rodnost vrlo visoka. Bobice su srednje krupne, čvrste, slatkasto - kiselkastog ukusa.
Voćne sadnice Japanska jabuka Kakiizuzetno lepo ukrasno stablo s piramidalnom krošnjom. Plodovi kakija su jabučnog tipa i izuzetnog ukusa. Bogati su vitaminom A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe te vlakna koja blagotvorno deluju na varenje. Plodovi kakija su niskokalorični ali istovremeno jako bogati vlaknima.
Voćne sadnice Japanska kruska KumoiKumoi se bere od sredine avgusta, a jestiva je do početka septembra . Plod je srednje veličine sa pokožicom smeđe boje, sladak i aromatičan. Stablo je srednjeg rasta. Veoma rano prorodi i dobar je oprašivač za sorte Hosui i Nijisseiki.
Sadnice Kivi Matua Kivi (Aktinidija) je dvodoma biljka što znači da ima muške biljke sa muškim cvetovima i ženske biljke sa ženskim cvetovima.
Kivi cveta u maju, a plodovi dozrevaju od septembra do novembra, zavisno od sorte. Pozne sorte se mogu čuvati u skladuštu do maja. Plod je maljav, boje mušmule. Meso je zelenkasto, ispunjeno mnoštvom sitnih semenki prijatnog ukusa.
Sadnice Kivi HejvordPronalazač ove sorte kivija je Hayward Wright na Novom Zelandu. Bere se u prvoj dekadi novembra. Plodovi mogu da se sačuvaju 5 do 6 meseci u hladnjači, na temperaturi od 0 do 1˚C i uz relativnu vlažnost vazduha od 90 do 95%. Stablo je srednje bujno. Počinje da rađau četvrtoj godini.
Sadnice Smokva Crna PetrovačaSmokva je listopadno nisko drvo (subtropska voćka) sa veoma razgranatom krošnjom. Plodovi su vrlo sočan i slatki, kruškoliki, mesnati. i nastaju iz čitavih ženskih cvetova, različite su veličine, na površini su goli, u zrelom stanju najčešće žuti, smeđi, ređe ljubičasti ili potpuno tamni.
Sadnice Limun Mesečar Limun mesečar (Citrus Limon –Lunario) ima bujniju krošnju, listovi su krupniji, gaji se u saksiji. Dostiže visinu i do 3 metra. Plodovi limuna mogu biti ovalnog ili okruglog oblika, žute su boje, a unutrašnjost je ispunjena sokom. Plodovi limuna su opšte poznata, zdrava prehrambena namirnica.
Sadnice Nar SladunNar (Mogranj, Šipak) je grmolika biljka koja doseže visinu do 3 m. U proleće se nakon pojave listova otvaraju crveni cvetovi, a iz njih se stvaraju plodovi koji dostižu maksimum svoje veličine u avgustu i tada počinju polako da crvene. Plod ima oblik jabuke, tamno crvene je boje s tvrđom i glatkom ljuskom. Meso ima ukus sličan borovnici sa dodatkom tanina.